Benching…. het nieuwe Ghosting.

De dating scene gaat gepaard met z’n eigen taaltje. Dat komt wellicht doordat vooral jonge hippe mensen zich actief durven wagen in het wereldje van dating. Ghosting, het fenomeen waarbij je al een tijdje een leuk online gesprek had met iemand die plots niet meer reageert en doet alsof je niet meer bestaat. Toepasselijke naam, zeker op apps als Tinder waar het woord pas echt betekenis krijgt: de persoon ontheft de match en je gesprekgeschiedenis is weg… foetsie… en zo ook de manier om je crush alsnog te bereiken. Geen match, geen conversatie. Ghosting is duidelijk onbeleefd maar we doen het allemaal, zo blijkt uit onderzoek. Het is eigen aan de vluchtige dating wereld waarin je met enkele swipes een einde maakt aan een verhaaltje dat toch saaier bleek dan je eerst hoopte. We behandelen helaas onze online contacten in de dating scene zoals we zelf niet behandeld willen worden. Zonder verpinken heffen we een match op of leggen we een block op maar staan we versteld als het ons wordt aangedaan.

Benching… ook hier komt deze term uit de US overgewaaid en zou bedacht zijn door New York Magazine schrijver Jason Chen. De term komt uit de sport, waarbij de minder goede spelers op de bank gezet worden… eventueel.. voor later te spelen… eventueel. Hetzelfde geldt in de dating scene waar je merkt dat je crush je wel leuk vindt, eventueel wel enkele keren met je op date is geweest en dan toch plots wat minder actief je opzoekt. Er wordt nog wel gecommuniceerd maar minder… of anders althans. De kans is groot dat je crush stiekem je ‘gebenched’ heeft en je in de ‘misschien’-folder houdt. Wie weet komt er wel iemand beter langs intussen? Nee, men ditched je niet maar je behoort ook niet tot de A-spelers.

Wat doen als je denkt dat je op de bank zit?

Geen enkele succesvolle relatie is ooit ontstaan uit de situatie waarin één persoon de ander moest overtuigen en waarin die – in een moment van helderheid- plots realiseert hoe geweldig je wel was. Nee, wanneer benching gebeurt, dan geldt met enige zekerheid een oude regel, men is niet helemaal overtuigd van je… niet nu… nooit niet helaas.

Commentaren (1)

    Laat iets van je horen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.