dating-tips
dating-tips
shadow

Hoe een datingsite kiezen? Waarop moet je letten?

Het internet is een onvoorstelbare bron voor al onze behoeftes te vervullen. Het is een tweeweg communicatiemedium, maar evengoed een transactiemedium. Hoe specifiek je zoektocht ook, op het internet zal je het wellicht wel kunnen vinden. Een ideale partner vinden behoort intussen al lang tot de mogelijkheden. 

De tijd dat internetdating een taboe was ligt nu al wel even achter ons. Partners leren erlkaar steeds vaker online kennen en niemand schaamt zich er nog voor dat ook zo toe te geven.

Naar welk soort partner ben ik op zoek?

Bepaal eerst en vooral voor jezelf welke soort relatie je zoekt vooraleer je een datingsite opzoekt. Vervolgens noteer je alle aspecten die belangrijk vindt in jouw gekozen relatievorm. Is het belangrijk dat je partner dezelfde interesses heeft? Heb je specifieke uiterlijke verwachtingen? Je kan op zowat elke website verschillende eisen aangeven en de site gaat op zoek naar de juiste profielen. Misschien is een goede komaf wel belangrijk voor je of een bepaald inkomen en vermogen? 

Betalend lid of niet?

Je zal al snel merken dat om te genieten van alle functionaliteten van een datingsite dat je een betalend lid moet worden. Ben je hiertoe bereid? En ook, hoeveel ben je bereid te betalen, want de prijzen verschillen sterk. Helaas geldt ook hier: voor kwaliteit moet je betalen. Datingsites kunnen heel succesvol uitpakken voor je maar het mag ook wel iets kosten. Bepaal voor jezelf wat je maandelijkse limiet is. Tip: laat je niet meteen overtuigen om een jaarabonnement te nemen. 

Welke datingsites ken je al?

Misschien ken je al enkele datingsites spontaan bij naam. Meetic en Relatieplanet zijn erg bekend in België en Nederland. Let op: de meeste datingsites focussen zich ofwel op België en/of op Nederland. Een algemene website zal je misschien profielen doen vinden die helemaal niet relevant zijn. Misschien kan je eens horen bij vrienden of familie. Onthoud: het taboe op datingsites is bijna onbestaande geworden. Gewoon doen! Als je weet wat je wil kan je reviews lezen over je datingsite. Of je kan meteen onze snelkiezer opzoeken. Aanvinken wat je zei dat je wou en daar staan enkele datingsites. Welke indruk geeft de datingsite jou. Wat vind je van het design en gebruiksgemak? Zijn er voldoende leden? Hoe zit het met de prijzen? Vind je op de datingsite voldoende kanditaten in jouw buurt? 

Meten is weten: gratis aanmelden

Meldt je gratis aan op alle datingsites waarvan je denkt dat ze de moeite gaan zijn. Sommigen bieden voor enkele dagen alle functionaliteiten zoals de betalende leden. Uitproberen dus! Je zal na een weekje of twee zelf wel merken dat één of twee sites betere resultaten afwerpen. Je merkt dat je meer naar daar surft om in contact te blijven met de profielen die je het leukst vond. Na die periode weet je ongetwijfeld of het de moeite is te betalen voor de datingsite of niet. 

Opletten voor oplichters

Overal op het internet vind je oplichters, en zeker op datingsites. Een eerste vorm van fraude wordt georganiseerd door sommige datingsites zelf. (helaas wel ja) Zoals eerder besproken moet je al snel betalen om volledige toegang te krijgen tot de functionaliteiten van de datingsite. Op zich is dat normaal want zo’n site onderhouden kost handenvol geld. Het wordt oneerlijk als men gratis profielen bestookt met berichten van profielen die niet echt zijn, dit in de hoop dat, om deze berichten te kunnen openen, het gratis lid zich zal omzetten in een betalend lid. Niet bepaald fair! Een andere  vorm van fraude rond internetdating zijn Nigeriaanse (en andere Afrikaanse en Oost-Europese) bendes die op datingsites profielen aanmaken die erg aantrekkelijk lijken. Het enige doel is om je uiteindelijk na veel heen en weer gestuur, emotioneel te chanteren geld over te maken aan de dame/heer (die niet bestaat) in kwestie of erger nog, je te chanteren met die iets te blote foto die je haar/hem gestuurd had toen je je even liet gaan… . Oppassen dus! Ziet het er allemaal te goed uit? Is het Nederlands gebrekkig? Lijken de berichten erg algemeen en niet specifiek op jou gericht? Wegwezen!

Commentaren

Nog geen commentaar.

Laat iets van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.